Jean Claude Biguine I

Jean Claude Biguine I


Location : Mumbai
Area : 2500 sqft
Completed : Apr 2010

Kaleido Architecture has designed a luxury Salon & spa for this leading international Salon brand.
Biguine wanted a design which is innovative, intriguing & creates a relaxing space for the clients.
A key feature of the salon is the transformation of the walls into undulating projections of different levels to create a seamless configuration of fixtures incorporating four disparate functions of retail display, cash desk, color bar, & makeup counter. These smooth sculptural forms not only create a 360⁰ wall pattern but are also important functional fixtures encompassing the central oval hairstyling island tables.
The site had a grid ceiling which offered an inspiration and opportunity to create a differential grid of glowing shapes complementing the overall design language.
The result is a space with smart wall systems, innovative integrated ceiling lighting and overall relaxing ambience.


14 April 2016


Salon and Spas